آمریکا زد تی ای را به مدت هفت سال از خرید تراشه‌های کوالکام منع کرد

به‌دنبال تصمیم وزارت بازرگانی ایالات متحده‌ی آمریکا، زد‌تی‌ای دیگر قادر به خرید تراشه از کوالکام نخواهد بود. وزارت بازرگانی برای مجازات زد‌تی‌ای به‌دلیل زیرپا گذاشتن شرایط یکی از موارد تحریمی، کلیه‌ی شرکت‌های آمریکایی را از فروش کالاهای ممنوعه از جمله تراشه به این شرکت چینی منع کرد. گزارش‌ها حکایت از آن دارند که حکم صادرشده از سوی وزارت بازرگانی آمریکا به‌مدت هفت سال اعتبار خواهد داشت.

آمریکا سال گذشته زد‌تی‌ای را به زیرپا گذاشتن تحریم‌های این کشور از طریق ارسال کالاها و فناوری‌های‌ آمریکایی به ایران متهم کرده بود. طبق توافق صورت‌گرفته، ZTE وعده داد که چهار تن از کارکنان ارشد خود را برکنار کرده و ۳۵ تن دیگر را از طریق کاهش پاداش یا توبیخ آن‌ها، مجازات کند. در حالی که زد‌تی‌ای چهار شخص یادشده را از کار برکنار کرد؛ اما چینی‌ها ماه گذشته اقرار کردند که نه پاداش ۳۵ تن دیگر را کاهش داده‌اند و نه آن‌ها را توبیخ کرده‌اند؛ از این رو موضوع منع‌شدن زد‌تی‌ای مطرح شد.

بی‌‌شک منع زد‌تی‌ای از خرید تراشه‌‌های کوالکام، آثار زیان‌باری بر کسب‌وکار این شرکت خواهد داشت. گفته می‌شود که شرکت‌های آمریکایی ۲۵ تا ۳۵ درصد از قطعات به‌کاررفته در محصولات مختلف این شرکت از گوشی‌ها هوشمند گرفته تا تجهیزات شبکه را تأمین می‌کنند؛ به‌عنوان مثال، چینی‌ها اجازه‌ی استفاده از پردازنده‌ی کوالکام در گوشی‌ هوشمند مورد انتظار Axon 9 را نخواهند داشت، از این رو عرضه‌ی گوشی یادشده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ چرا که انتظار می‌رفت زد‌تی‌ای آن را با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ روانه‌ی بازار کند.

زد تی ای اکسون 7

حال، به گزارش رویترز و براساس ادعای منابع نزدیک به آلفابت و زد‌تی‌ای، هر دو کمپانی در خصوص ادامه‌ی همکاری بر سر استفاده‌ی شرکت چینی از سیستم‌عامل اندروید دچار تردید هستند. اندروید یک سیستم‌عامل متن‌باز به‌حساب می‌آید؛ بنابراین تصور آنکه حکومتی توانایی منع‌کردن زد‌تی‌ای از به‌کار‌بردن آن را داشته باشد، کمی دور از ذهن به‌نظر می‌رسد؛ چرا که در نهایت زد‌تی‌ای می‌تواند با تهیه‌ی کدمنبع، نسخه‌ای اختصاصی از اندروید را برای گوشی‌های هوشمند خود توسعه دهد؛ کاری که آمازون با سیستم‌عامل Fire OS انجام داد.

احتمالا منابع رویترز به مجموعه‌ی اپلیکیشن‌ها و سرویس متن‌بسته‌ی گوگل، شامل پلی استور اشاره می‌کنند؛ مجموعه‌ای که با نام Google Mobile Services‌ یا به اختصار، GMS در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد. اندروید بدون مجموعه‌ی GMS در بازار رقابتی گوشی‌های هوشمند (حداقل خارج از چین)، کارایی چندانی نخواهد داشت. براساس گزارش رویترز، زد‌تی‌ای و آلفابت کماکان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا حکم صادر شده از سوی وزارت بازرگانی آمریکا سیستم‌عامل اندروید (احتمالا منظور رویترز، همان بسته‌ی GMS است) را نیز دربرمی‌گیرد یا خیر. چنانچه آلفابت، تصمیم به منع استفاده‌ی زد‌تی‌ای از مجموعه‌ی GMS بگیرد، این موضوع بیش از قطع همکاری با کوالکام برای چینی‌ها زیان‌بار خواهد بود؛ به‌گونه‌ای که ممکن است کسب‌وکار گوشی‌ هوشمند زد‌تی‌ای در خارج از چین پایان یابد.





تاريخ : چهار شنبه 29 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |